انتشارات سلمان فارسی: اخیراً برخی خبرگزاریهای همسو از جمله فارس و تسنیم در واکنش به انتشار کتاب «هاشمی در سال 88» اقدام به انتشار سخنانی به نقل از معاونت محترم فرهنگی سپاه پاسداران کردهاند که علیرغم ارسال جوابیهی انتشارات سلمان فارسی، هر دو خبرگزاری از انتشار آن خودداری ورزیدند.
در متن خبر فارس دربارهی کتاب مذکور آمده است: «مقدمفر [معاونت فرهنگی سپاه] با اشاره به انتشار کتاب اخیر هاشمی رفسنجانی گفت: کتاب هاشمی نقش وی را در سال ۸۸ نشان داده که البته برخیها به دنبال تطهیر ایشان در آن وقایع و رخدادها بودند که اگر غافلشویم با کتابهای قطور و با هنجاریی که خلق می شود تاریخ را به گونهای دیگر ترسیم میکنند. وی ادامه داد: دیگران باید شجاعت کنند و با انتشار کتابهایی به معرفی ناگفتهها و اصل تاریخ بپردازند.»
نکات زیر در پاسخ به سخنان معاونت فرهنگی عرض میشود.
1. با توجه به وصیتنامهی امام خمینی (ره) و نیز تأکید اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با فرماندهان سپاه بر اینکه «لزومی ندارد که سپاه در عرصهی سیاسی پاسداری کند»، بعید به نظر میرسد که «معاونت فرهنگی سپاه» با این ادبیات علیه شخصیتی که هماکنون با حکم مقام معظم رهبری ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد، چنین موضعی گرفته باشد.
2. انتساب کتاب مذکور به آیت الله هاشمی رفسنجانی در متن خبر فارس، خلاف واقع است. این کتاب به قلم حجت الاسلام رضا صنعتی و از سوی انتشارات سلمان فارسی عرضه شده است. پیش از این نیز خبرگزاری فارس کتاب مذکور را به عنوان «خاطرات هاشمی» معرفی کرده بود!
3. کتاب «هاشمی در سال 88» برخلاف برخی آثار ژورنالیستی منتشر شده در سالهای گذشته با شیوهای کاملاً علمی به روایت و دستهبندی موضوعی مواضع آیتالله هاشمی رفسنجانی در سال 88 پرداخته است. از دیگر ویژگیهای این کتاب خودداری از تکیه بر شایعات و منابع غیرقابل اعتماد در گزارش مواضع و نیز ارائهی منابع مورد استفاده به صورت دقیق و مستند است. بهگونهای که زمینهی مراجعهی آسان هر پژوهشگر تاریخ به منابع و مستندات ارائه شده و بررسی صحت و سقم آنها را فراهم میآورد.
4. از شخصیت عزیزی که مسئولیت مهمی چون «معاونت فرهنگی سپاه» را بر عهده دارد، توقع میرود که در مواجهه با هر اثر علمی بهجای موضعگیری «سیاسی»، اتهامزنی یا اشاره به امور بیاهمیتی چون «قطر کتاب» به برخورد «فرهنگی» و نقد علمی روی آورد.
مرتبط: